Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 24

IK KON HET NAVERTELLEN - true story VERTAALD

donderdag 29 februari 2024, 07:31:03

“I could tell the story” een tijdsbeeld vertaald, naar het verhaal “Ik kon het navertellen”
This story has been translated also in memory of the many thousend English-speaking soldiers.

In 2023 verscheen het waargebeurde verhaal “Ik kon het navertellen”. Op uitdrukkelijk verzoek van de hoofdpersoon en familie zijn de namen van de meeste personages vervangen. Evt. naam gelijkenis berust op toeval. Het originele verhaal is auteursrechtelijk beschermd.
Wegens de kosten is het verhaal in eigen beheer vertaald, sorry voor taalfouten.

In het script wordt de moeilijkste tijd uit het leven van K.N.I.L.-officier ‘Jan Hanssen’ beschreven. Het is de tijd van net voor- tot net na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de geleden ontberingen tijdens zijn jarenlange krijgsgevangenschap aan de Birma-spoorweg. De aantekeningen heeft ‘Jan Hanssen’, gedurende zijn krijgsgevangenschap, weten te verbergen, bewaren en later kunnen uitschrijven.
Het verhaal gaat over de periode 1940-1949 van voor- en tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië (Nederlands-Indië, Birma en Siam). Majoor ‘Hanssen’ beschrijft daarin zijn ervaringen als commandant van een interneringskamp; het zelf geïnterneerd worden bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Europa; de bezetting door de Jappen van Nederlands-Indië en vervolgens zijn overlevingsstrijd als krijgsgevangene tewerkgesteld aan de Birma Spoorweg samen met Britten, Australiërs en Amerikanen. Op indringende wijze beschrijft hij het tijdsbeeld van een wereld die velen helaas niet konden navertellen.

Ook de Engelse vertaling van dit waargebeurde verhaal is te bestellen via de online webwinkel:
http://boekenbestellen.nl/boek/i-could-tell-the-story
http://boekenbestellen.nl/boek/ik-kon-het-navertellen

Overig | http://geen