Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 15 week 29

Boek 'Onzichtbaar' over incest en meer

vrijdag 30 augustus 2019, 20:10:01

Boek ‘Onzichtbaar’

Een aangrijpend en hoopgevend boek over incest, misbruik, depressie, niet meer willen leven, vechten voor geluk, veerkracht, opstaan, doorgaan en alles daartussenin.

Recent is het boek ‘Onzichtbaar’ verschenen van Angelique Rijk. Als jong kind wordt ze misbruikt door haar opa. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen. Confronterend, kwetsbaar en eerlijk, omdat ze niet meer wil zwijgen. Ze vertelt ook over de traumatische ervaringen van haar eveneens misbruikte en mishandelde moeder. Wat dit heeft betekend voor het hele gezin.

Durf te vragen
“Het is nog steeds verschrikkelijk moeilijk openlijk te praten over incest en depressies. Mensen weten vaak niet hoe ze moeten reageren. Durf te vragen! Ik leg uit dat het juist zo belangrijk is om vragen te stellen én door te vragen”, aldus Angelique. In het boek vertelt ze hoe ze gevochten heeft tegen de monsters in haar hoofd, het niet meer willen leven. Over ongewenst kinderloos zijn en moeten leven met de diagnose fibromyalgie. Maar ook hoe ze gevochten heeft voor haar geluk en steeds het goede wil blijven zien. “Met dit boek hoop ik anderen aan te sporen om niet met geheimen rond te blijven lopen en hulp te zoeken”.

Kinderen voorlichten
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op 7 vrouwen voor het zestiende levensjaar, een negatieve ervaring heeft gehad met een familielid. Ongeveer 1 op 3 tot 4 vrouwen heeft te maken gehad met misbruik door verwanten én niet verwanten (vaak bekenden). Exacte cijfers over jongens zijn nog niet bekend, maar op basis van buitenlands onderzoek wordt ervan uitgegaan dat 1 op de 25 mannen in hun jeugd misbruikt is. “Dat zijn cijfers om bij stil te staan”, geeft Angelique aan. In het boek geeft ze daarom tips en legt ze uit dat het belangrijk is kinderen tijdig voor te lichten, zodat ze misbruik herkennen en weten wat ze dan kunnen en mogen doen.

Het boek ‘Onzichtbaar’ is online te koop via https://www.boekenbestellen.nl/boek/onzichtbaar/33076.
In België en Nederland is het ook in de boekhandel te verkrijgen met het ISBN nummer 9 789 090 31 9704.

Eerste reacties:

"Eerlijk en ongekleurd vertelt Angelique over haar jeugd. Ze maakt duidelijk wat misbruik doet met een kind en hoe belangrijk het is dat dit wordt herkend en erkend. Zonder sentimenteel of sensationeel te zijn, laat Angelique ons meevoelen wat zij doormaakte, ook later in haar leven, en hoe zij hiermee leerde omgaan. Ze zocht hulp en blijft zoeken naar positiviteit, zelfs op de donkerste dagen. Dit boek kan andere slachtoffers herkenning en hoop bieden en hen helpen het zwijgen te verbreken".

"In een keer uitgelezen, een prachtig boek recht uit het hart geschreven, kwetsbaar maar zo sterk. Een emotionele achtbaan die me tot tranen heeft geroerd en die ik iedereen aanraad om te lezen. Lees de angst, de strijd, het verdiet, de onzekerheid maar ook de weg naar het geluk, soms zo klein maar wel degelijk aanwezig".

Meer boekrecensies vind je op:
https://www.boekenbestellen.nl/boek/onzichtbaar/33076

Ontspanning | http://www.boekenbestellen.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis