Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 17

Nieuw boek over mantelzorg!

maandag 16 april 2018, 14:08:30

Intieme portretten van verzorgers en de invloed op het dagelijks leven in het boek "Ubuntu, Mantelzorgers delen hun verhaal".

Welke invloed heeft (culturele) achtergrond op de mantelzorger en welke motieven kan diegene hebben? Op onder andere deze vragen krijg je in het nieuwe boek van Eline Janssen antwoord. Aan de hand van intieme portretten gaat ze op zoek naar de redenen van het zorgen en wat de invloed hiervan op het dagelijks leven is. 'Ubuntu - Mantelzorgers delen hun verhaal' is op 6 april verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Op zoek naar de verhalen van mantelzorgers, schetst Eline Janssen, de portretten van verschillende mensen die intensief voor iemand zorgen met een ziekte, beperking, of (psychisch) probleem. In de intieme portretten gaat Janssen op zoek naar de redenen van het zorgen, wat het voor een invloed heeft op het dagelijks leven, welke ingrijpende keuzes er gemaakt moeten worden en hoe de toekomst eruit lijkt te gaan zien. Veel ruimte is er voor de (culturele) achtergrond van de mantelzorger. Is deze achtergrond van invloed? Zijn er andere gebruiken? Vanuit welke motieven zorgt de mantelzorger? In de verschillende portretten zijn ook overeenkomsten te vinden. De liefde voor de medemens en het zorg willen dragen voor een ander lijken van universele waarde te zijn.

"Ubuntu, Mantelzorgers delen hun verhaal", is een aanrader voor iedereen met belangstelling voor zorg en welzijn. Het boek is voor 16,99 inclusief btw en verzending, te verkrijgen via Boekscout.nl

Overig | http://boekscout.nl