Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 18 week 17

Minister zegt ja voor start van Omniumschool in Zeewolde.

maandag 19 februari 2018, 14:02:46

Stichting Omniumscholen heeft de gemeente Zeewolde op 23 januari vorig jaar verzocht de Omniumschool op te nemen in het ‘Plan van scholen’ van de gemeente, om daar de Omnium basisschool te starten. De gemeenteraad van Zeewolde heeft in 29 juni vorig jaar besloten het verzoek van de stichting af te wijzen. Arie Slob, de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft het negatieve raadsbesluit deze maand nietig verklaard. Het voornemen is nu om de Omniumschool per augustus 2019 te starten.

De Omniumschool staat voor maatwerkonderwijs: wat zijn de talenten en behoeftes van een kind. Samen werken, leren, ondernemen, ontdekken, onderzoeken, je fantasie gebruiken. Je mag binnenkomen als je 0 bent en we begeleiden je totdat je jouw diploma hebt en je jouw vleugels uit kunt slaan. Het plan is om in de toekomst ook een afdeling voor voortgezet onderwijs te starten. Er loopt vanaf start een rode lijn door de opvang, voorschool en het onderwijs. Hierdoor zit het kind in een veilige, gestructureerde en daarbij bekende en uitdagende omgeving. Een omgeving waar iedereen elkaar kent en daardoor automatisch op elkaar inspeelt. De school biedt kinderen een adres waar ze bekend, gekend en herkend worden.
De gemeente Zeewolde is goed bereikbaar is vanuit onder andere Almere, ’t Gooi, Lelystad, Dronten, Harderwijk en Amersfoort.

De minister heeft de gemeente Zeewolde verzocht om de Omniumschool op te nemen in het eerstvolgende plan van scholen. De gemeente Zeewolde heeft 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen het besluit van de minister.

Kijk voor meer informatie over de Omniumschool op de website http://Omniumschool.nl.

Overig | http://Omniumschool.nl