Mijn Bericht punt NL
RSS Feed home | archief | links | bericht plaatsen Sinds vrijdag 2 maart 2007, jaargang 17 week 23

Universeel verhaal in historisch jasje

donderdag 22 april 2021, 21:34:03

24 april verschijnt de historische roman ‘Val uit de tijd.’ Het debuut van Janine Brandsen, genomineerd voor Geschiedenisleraar van het jaar in 2019.

Brandsen combineert geschiedenis met haar liefde voor schrijven in de historische roman ‘Val uit de tijd’.

‘Val uit de tijd’
In de hoge middeleeuwen worstelen drie vrouwen met het maken van keuzes en voor die keuzes staan. Deze vrouwen in ‘Val uit de tijd’ zijn met hun ambities, dromen en wensen de tijd ver vooruit, wat hun leven niet gemakkelijk maakt.
Het boek is doorspekt met historische details; gewoontes, tradities, kleding en achtergronden uit de veertiende eeuw.

Universeel thema
In ‘Val uit de tijd’ zet Janine Brandsen een universeel thema uiteen. Hoe vind je je plek in de samenleving? Mensen kunnen hun tijd ver vooruit zijn, maar er zijn ook mensen die in de tijd zijn blijven hangen. Ze moeten allemaal hun plek vinden in de maatschappij en de tijdsgeest waarin ze leven. Ook als je wel in de juiste tijd leeft, kan het een uitdaging zijn je plek te vinden. Een universeel thema, gegoten in een historisch jasje.

Janine Brandsen
Janine Brandsen weet van jongs af aan een ding zeker: ze wordt docent. De keuze tussen geschiedenis en Nederlands vindt zij een lastige, want naast een liefde voor historie zijn lezen en schrijven ook grote liefhebberijen. Uiteindelijk wordt het geschiedenis met Nederlands als bijvak.
Inmiddels is zij geschiedenisdocent en werd zij in 2019 genomineerd voor Geschiedenisleraar van het jaar. Een jaarlijkse prijs uitgereikt door het Rijks museum samen met de NTR en het Nationaal Archief.

‘Val uit de tijd’ is verkrijgbaar als paperback en e-boek en is te bestellen bij alle (online) boekhandels. Kijk voor meer informatie over de auteur en haar werk op de website: www.janinebrandsen.nl

Media | http://www.janinebrandsen.nl

 
 
   
vakspecialistaanhuis